Call Center la Apa Prod Deva
Apa Prod Deva a finalizat implementarea serviciului Call Center. Clienții companiei au, astfel, acces în orice moment la informații despre serviciile oferite de operatorul de apă și de canalizare prin apelarea la numărul de telefon 0254 227 087.
Implementarea acestui sistem a fost posibilă datorită utilizării unui software telefonic performant și a unui sistem avansat de CRM (Managementul Relațiilor cu Clienții), care permit identificarea rapidă și eficientă a problemelor și soluționarea promptă a solicitărilor clienților.
Echipa de operatori Call Center este pregătită să ofere suport și asistență clienților noștri cu orice întrebări sau probleme ar putea avea.
“Cred că pe termen mediu implementarea unei astfel de soluții era singura cale de îmbunătățire a experienței de comunicare cu clienții noștri. În același timp automatizarea unor interacțiuni va crește eficiența centrului de contact al Apa Prod. Prin acest serviciu, ne dorim să consolidăm legătura cu cei peste 180.000 de beneficiari ai serviciilor noastre, oferindu-le o modalitate simplă și eficientă de a comunica cu noi pentru orice nevoie sau întrebare”, a precizat ing. Dorin Gligor, director general al Apa Prod S.A. Deva.
Prin serviciul Call Center clienții noștri vor avea acces non-stop, 24/7, la informațiile de care au nevoie, mult mai rapid și mai eficient. Operatorii centrului vor prelua toate sesizările, petițiile ori cererile privind sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, de luni până vineri, între orele 7.00 și 15.00. În afara acestui interval orar, precum și în weekend-uri ori sărbători legale, sesizările care vizează strict disfuncționalități ale sistemului de alimentare cu apă și de canalizare, vor fi preluate prin intermediul dispeceratelor companiei care au program non-stop de funcționare.
Astfel, persoanele care apelează numărul de telefon 0254 227 087 vor fi direcționate către una dintre cele patru linii predefinite:
*DISPECERAT/SESIZĂRI – tasta 1;
*FACTURARE – tasta 2;
*CONTRACTE – tasta 3;
*AVIZE – tasta 4;
*AUTOCITIRE– tasta 5;
*SECRETARIAT– tasta 6.
Totodată, la acest număr, apelanții pot afla automat întreruperile în furnizarea apei din întreaga arie de operare.
Punerea la dispoziția clienților a sistemului Call Center pentru gestionarea apelurilor primite, reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii relației cu beneficiarii serviciilor noastre. Prin suportul oferit clienților noștri, acest serviciu va contribui la creșterea satisfacției clienților noștri și consolidarea relației cu aceștia.
Concursul Național ,,Detecția pierderilor de apă – Vasile Ciomoș”
ediția a XIV-a, HUNEDOARA 2024
Cea de-a XIV-a ediție a Concursului a fost găzduită de Compania APA PROD DEVA, câștigătoarea ediției din anul 2023.
Un număr de 16 echipe, formate din specialiști în detecția pierderilor de apă din întreaga țară, au luat startul în concursul de detecții pierderi „Vasile Ciomoș”, organizat de Asociația Română a Apei (ARA) împreună cu APA PROD Deva. Devenită o tradiție și așteptată cu interes, în fiecare an, de către specialiștii din domeniu apei, competiția se află acum la a XIV -a ediție.
Organizarea evenimentului în județul Hunedoara se datorează faptului că la ediția precedentă echipa de detectări a APA PROD Deva a câștigat locul I organizat la Timișoara. Tradiția competiției impune câștigătorilor să fie gazdele următoarei ediții.
Pe lângă profesionalismul echipei de detectări a APA PROD DEVA, investițiile în dotarea cu sisteme moderne pentru localizarea pierderilor de apă, care folosesc echipamente performante de detectare, au dus la performanța câștigătorilor ediției precedente, respectiv Nicolaie Nicula, Ștefan Junea, Daniel Ștefan și Bogdan Păiușan.
Specialiștii APA PROD DEVA și ai Asociației Române a Apei au pregătit provocări interesante pentru participanții din acest an.
Echipele prezente la Hunedoara s-au întrecut în a detecta pierderile de apă de pe trasee din oraș, stabilite de organizatori. Probele din teren au arătat profesionalismul ridicat dar și pregătirea tehnică la toate echipe.
Câștigătorii acestei ediții sunt membrii echipei aparținând Companiei de Apă Oltenia.
Premiul II a fost acordat echipei aparținând Companiei de Apă „Arieș” S.A. Turda.
Premiul III a revenit echipei Companiei de Apă Brașov.
Premiul pentru cea mai precisă detecție a revenit Companiei de Apă „Arieș” S.A. Turda.
Concursul este important pentru toți operatorii din domeniul apei pentru că în fiecare an sunt puse în valoare nu doar profesionalismul participanților, dar și performanțele echipamentelor de ultimă generație folosite de operatori pentru detectarea pierderilor.
Prin investițiile din ultimii ani, performanțele echipelor au crescut. Acum dotările permit restrângerea zonelor de căutare, o precizie mare de localizare, dar și reducerea timpilor de intervenții la avarii ascunse.
„Pentru Apa Prod Deva, evenimentul a avut o semnificație majoră deoarece este prima ședință ARA care se organizează în județul Hunedoara la un asemenea nivel, de către societatea noastră. Participanții la concurs și-au demonstrat priceperea în identificarea celei mai mari probleme cu care se confruntă toți operatorii serviciilor de apă din țară, pierderile ascunse. Echipele de detectare pierderi apă sunt esențiale în acest domeniu deoarece o astfel de activitate încheiată cu succes aduce beneficii întregii comunități. Echipamentele cu care sunt dotate aceste echipe sunt esențiale, dar contează și specializarea continuă, schimbul de experiență și provocările zilnice”, a declarat Dorin Gligor Director General Apa Prod Deva.
Evenimentul a inclus și ședința de lucru a Comisiei Tehnice „Managementul Pierderilor de Apă” din cadrul Comisiei Principale REȚELE APĂ POTABILĂ a Asociației Române a Apei, și workshopul cu tema: ”Metode moderne de detecție a pierderilor de apă”.
APA PROD S.A. DEVA ANUNŢĂ SEMNAREA
CONTRACTULUI DE LUCRĂRI HD-CL-G1B
“Extindere si reabilitare SEAU Geoagiu si SEAU Brad, reabilitare statie de tratare Criscior, reabilitare si extindere sursa, tratare, statie de pompare, rezervor, aducțiune Geoagiu”.
AFERENT
“ PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL HUNEDOARA, ÎN PERIOADA 2014-2020”
Cod SMIS 2014+152658
OPERATORUL REGIONAL APA PROD S.A. a semnat în 12 septembrie 2024, contractul de lucrări HD-CL-G1B „Extindere si reabilitare SEAU Geoagiu si SEAU Brad, reabilitare stație de tratare Criscior, reabilitare si extindere sursa, tratare, stație de pompare, rezervor, aducțiune Geoagiu” cu ASOCIEREA : SOCOT S.A. (LIDER DE ASOCIERE) și asociații ADISS S.A. și I.G.U.T. S.R.L.
Valoarea totală a contractului de lucrări este de 62.086.296,66 lei (fără TVA).
În contract sunt prevăzute următoarele lucrări de investiții:
Reabilitare și extindere de capacitate la Stația de epurare Brad;
Stație de epurare nouă în localitatea Geoagiu;
Reabilitare stație de pompare și completare flux tehnologic la Stația de tratare Criscior;
Reabilitare sursa de apă Folorât , construcție stație de pompare rezervor de acumulare,stație de tratare, post de transformare, lucrări de amenajare hidrotehnice la sursa Folorât.
Durata execuției: 19 luni
Proiect cofinanțat din FONDUL DE COEZIUNE prin PROGRAMUL DE DEZVOLTARE DURABILĂ, conform O.U.G. nr. 109/2022
Date de Contact: APA PROD S.A. Deva, Calea Zarandului, nr.43, cod 330092, jud. Hunedoara, România, tel: 0254222345/0254234959, fax: 0254206007, e-mail: clienti@apaprod.ro, www.apaprod.ro.
Societatea Apa Prod Deva continuă programul de înlocuire a 50000 de contoare de branșament cu contoare digitale, derulat prin contractul de lucrări HD-CL-G9 – “Proiectare și execuție sistem de contorizare digitală și reabilitare cămine de apometru”
Activitățile de proiectare și de execuție lucrări pentru un Sistem de contorizare digitală și reabilitarea căminelor de apometru se vor derula la nivelul întregii arii de operare a Operatorului Regional.
Vor fi montate 50000 de contoare digitale și vor fi implementate sistemele de concentratoare și antene, dar și sistemul informatic. Totodată, vor fi reabilitate aproape 12000 de cămine existente care nu îndeplinesc condițiile tehnice pentru montarea contoarelor digitale.
Datele privind consumul sunt transmise în timp real către o platformă online, unde pot fi accesate și analizate în orice moment,în 3 moduri: prin utilizarea tabletelor digitale, prin utilizarea concentratoarelor și antenelor, prin utilizarea unui atelier mobil.
Aceste dispozitive oferă o monitorizare precisă și în timp real a consumului de apă, generând alerte in cazul apariției unor anomalii. Identifică rapid consumuri excesive, care ar putea indica o problemă în instalația de apă.
Analizarea datelor transmise automat, legate de consum, pot determina eventualele pierderi din sistemul de alimentare cu apă, dar permite și o monitorizare individuală a eventualelor creșteri de consum peste medie.
Implementarea sistemului digital de contorizare și colectare date nu va mai necesita prezența fizică a clientului la domiciliu, pentru preluarea indexului.
Localități în care se vor monta contoare și cămine:
- Zona DEVA: Deva, Sântuhalm, Vețel, Leșnic, Mintia, Archia, Șoimuș, Bălata, Bejan, Boholt, Chișcădaga, Păuliș, Dobra, Ilia, Gurasada, Câmpuri Surduc, Gothatea, Certeju de Sus, Câinelu de Jos – total 4154 cămine complet echipate și 7326 contoare digitale în cămine existente;
- Zona HUNEDOARA: Hunedoara, Peștișu Mare, Bârcea Mică, Cristur, Hășdat – total 2094 cămine complet echipate și 6905 contoare digitale în cămine existente;
- Zona SIMERIA: Simeria, Bârcea Mare, Sântandrei, Săulești, Simeria Veche, Uroi, Cărpiniș, Băcia, Tâmpa, Petreni, Totia, Hărău, Chimindia, Banpotoc, Bârsău – total 245 cămine complet echipate și 5102 contoare digitale în cămine existente;
- Zona CĂLAN: Călan, Streisângeorgiu, Crișeni, Bretea Româna, Ruși, Plopi, Vâlcele Bune, Vâlcele, Vâlceluța, Covragi, Gătaga, Ocolișu Mare, Bretea Strei, Bercu – total 1358 cămine complet echipate și 1633 contoare digitale în cămine existente;
- Zona HAȚEG: Hațeg, Nalatvad, Cârnești, Totești, Păclișa, Reea, Densuș, Hățăgel, Peșteana, Peștenița, Sarmisegetusa, Sălașu de sus, Sălașu de jos, Pui, Galați, Ponor, Rușor, Băiești, Sântămărie Orlea, Subcetate – total 2564 cămine complet echipate și 2369 contoare digitale în cămine existente;
- Zona GEOAGIU: Geoagiu, Geoagiu Băi, Aurel Vlaicu, Gelmar, Bozeș, Romos, Romoșel – total 743 cămine complet echipate și 1780 contoare digitale în cămine existente;
- Zona BRAD: Brad, Valea Bradului, Tarate, Barza, Crișcior, Baița – total 511 cămine complet echipate, 2855 contoare digitale în cămine existente;
Operațiunea de înlocuire a contoarelor clasice de branșament cu contoare digitale va fi finalizată în decembrie 2025. Lucrările pot crea un disconfort, pentru care ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere, asigurându-vă că toate lucrările sunt realizate în beneficiul comunității. Clienții APA PROD DEVA vor fi anunțați de perioada și zona unde se vor efectua lucrări de montare contoare digitale și reabilitare cămine de apometre pe website-ul www.apaprod.ro, pe pagina de Facebook a companiei, sau prin serviciul de Call Center apelând la numărul de telefon 0254 227 087.
APA PROD S.A. DEVA ANUNŢĂ SEMNAREA
CONTRACTULUI DE LUCRĂRI HD-CL-G2
“Infiintare si reabilitare statie de tratare, conducte de transport, statii de pompare, statii de clorinare, rezervoare in orasul Brad si comunele Criscior, Ribita, Baia de Cris, Luncoiu de Jos, Baita si Valisoara”.
AFERENT
“ PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL HUNEDOARA, IN PERIOADA 2014-2020”
Cod SMIS 2014+152658
OPERATORUL REGIONAL APA PROD S.A. a semnat astăzi, 31 iulie 2024, contractul de lucrări HD-CL-G2 “Infiintare si reabilitare statie de tratare, conducte de transport, statii de pompare, statii de clorinare, rezervoare in orasul Brad si comunele Criscior, Ribita, Baia de Cris, Luncoiu de Jos, Baita si Valisoara”.cu SC AQUA SERV SRL– lider al asocierii și asociatul SC AQUA PROCIV PROIECT SRL
Valoarea totală a contractului de lucrări este de 56.300.000,00 lei (fără TVA).
Contractul cuprinde lucrări de proiectare și execuție pentru conductele de aducțiune și transport, stații de pompare, stație de clorinare, rezervoare de înmagazinare în localităţile: Brad, Criscior, Zdrapti, Ribita, Crisan, Baia de Criș, Rișca, Baldovin, Rișculița, Tebea, Băița, Câinelu de Sus, Crăciunești, Fizeș, Hărtagani, Lunca, Ormindea, Săliște, Trestia, Valisoara, Luncoiu de Jos, Luncoiu de Sus. Prin acest contract se vor realiza urmatoarele lucrari: 65.657 m de aductiune noua, 480 de racorduri pe aductiune, reabilitare 4 rezervoare, construire 4 rezervoare noi, 3 statii de clorare noi, 1 reabilitare statie de clorare si 2 statii de pompare noi.
Funcţionarea sistemului de alimentare cu apă este asigurată de instalaţiile de automatizare integrate in sistemul SCADA şi gestionată prin sistemul de contorizare digitală.
Durata execuției: 19 luni
Perioada de garanție: 36 luni
Proiect cofinanțat din FONDUL DE COEZIUNE prin PROGRAMUL DE DEZVOLTARE DURABILĂ, conform O.U.G.109/2022
Date de Contact: APA PROD S.A. Deva, Calea Zarandului, nr.43, cod 330092, jud. Hunedoara, România, tel: 0254222345/0254234959, fax: 0254206007, e-mail: clienti@apaprod.ro, www.apaprod.ro.
Comunicat de presă-Montare contoare digitale cu sistem de citire la distanță
APA PROD DEVA a început înlocuirea contoarelor de branșament existente, cu modele digitale echipate cu sisteme de citire la distanță.
Aproximativ 50.000 de contoare inteligente, care pot fi citite de la distanță, vor fi montate la consumatorii finali ai Apa Prod Deva. Contractul de proiectare și execuție prevede și reabilitarea căminelor de apometre.
Înlocuirea contoarelor a început în această săptămână în municipiul Deva pe strada Aurel Vlaicu, urmând ca în întreaga arie de operare să continue acțiunea, etapizat, la toți clienții care au încheiat contracte de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.
Clienții APA PROD vor fi anunțați de perioada și zona unde se vor efectua lucrări de montare contoare și reabilitare cămine de apometre atât pe site-ul www.apaprod.ro cât și pe pagina de Facebook a companiei.
Montarea acestora are ca scop eliminarea erorilor în citirea contoarelor, dar și semnalarea și remedierea din timp a unor consumuri nejustificate.
Sistemul ce va fi implementat va permite măsurarea de la distanță a consumului de apă, fără a mai fi nevoie de intervenție umană, această facilitate fiind imperios necesară abonaților, care au montate contoarele în locuri greu accesibile.
Contractul “HD-CL-G9 – Proiectare și execuție sistem de contorizare digitală și reabilitare cămine de apometru” are o valoare totală de 100.859.291 de lei, fără TVA, și propune instalarea a 49.525 de contoare inteligente de apă rece, cu scopul eficientizării și optimizării infrastucturii de apă, aflată în aria de operare a SC Apa Prod, prin implementarea unui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă, prevăzut cu interfață digitală. Durata de derulare a contractului este de 26 de luni.
În satul Peștișu Mare a fost extinsă rețeaua de canalizare cu aproximativ 5,6 kilometri. Proiectul a fost finanțat din fonduri proprii ale Apa Prod Deva și a avut o valoare de 6.386.059,70 fără TVA.
Din cele 7 contracte care fac parte din Proiect, au fost finalizate 6. Au fost realizate două stații de pompare și 347 de racorduri. Prin investiția operatorului regional, a fost implementat și un sistem de control, de supraveghere și achiziție de date (SCADA) pentru supravegherea și operarea automată a sistemului de canalizare din localitatea Peștișu Mare.
Întreaga localitate va fi acoperită de acest proiect, odată cu finalizarea ultimelor lucrări prin care se vor realiza încă 43 de racorduri. Cel de-al 7-lea contract din Proiect a primit ordin de începere a lucrărilor în 09 aprilie 2024, iar termenul de finalizare a acestora este 14 iunie 2024.
Lucrările pentru cel de-al 7-lea contract din Proiect au primit ordin de începere în data de 09 aprilie 2024 și trebuie finalizate până la data de 14 iunie 2024.
„În Peștișu Mare, sat aparținător de municipiul Hunedoara, au existat zone ce nu erau acoperite de rețeaua de canalizare. Extinderea rețelei în acele zone s-a făcut prin realizarea de cămine de vizitare, și racorduri la locuințele riverane. În zonele în care configurația terenului nu permite curgerea gravitațională a apei uzate a fost necesară realizarea a două stații de pompare a apelor uzate menajere colectate, pentru ca întreaga comunitate să aibă acces la servicii moderne și de calitate”, a declarat directorul general al Apa Prod S.A Deva, Dorin Gligor.
Investiția din satul Peștișu Mare s-a executat în condiții dificile. Au fost realizate lucrări complexe de subtraversare pe o lungime de 150 metri, atât pe sub calea ferată, cât și pe sub râul Cerna. Nivelul pânzei de apă freatică foarte ridicat, zonele cu umplutură masivă din halda de zgură și zonele cu structură stâncoasă, dar și străzile înguste pe care a fost necesară săparea tranșeelor pentru montarea conductelor la adâncimi mari au condus la o durată mare a execuției.
APA PROD DEVA, va continua investițiile în infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare din întreaga arie de operare.
Comunicat de presă, 05 martie 2024
Echipamente de ultimă generație pentru Apa Prod Deva
Un autolaborator apă potabilă, un autolaborator apă uzată și un autolaborator pentru detectări pierderi sunt primele echipamente achiziționate cu fonduri europene, care au intrat în dotarea tehnică a operatorului regional Apa Prod S.A Deva.
Scopul achiziționării acestor echipamente de ultimă generație este de a monitoriza calitatea apei în diferite puncte din teren, de a reduce pierderile de apă, costurile și duratele de intervenții pentru remedierea avariilor. Mobilierul de laborator este special proiectat pentru a asigura optimizarea la maxim a spațiului de lucru și de depozitare. Toate echipamentele din autolaboratoare sunt montate și securizate astfel încât să nu existe daune în timpul transportului.
Cu ajutorul autolaboratoarelor de apă se pot realiza analize de apă la fața locului, în timp ce autolaboratorul pentru detectare pierderi apă, prin dotările specifice, identifică problemele din rețele, munca echipelor de intervenție devenind mult mai eficientă.
Cele trei autolaboratoare au fost livrate în cadrul contractului de achiziție publică de produse HD-F1-Achiziția de echipamente necesare activităților de operare și întreținere a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare, lotul 2- echipamente speciale, a cărui valoare este de 15.015.000 lei fără TVA.
Contractul a fost încheiat anul trecut cu SC VESTRA INDUSTRY SRL și face parte din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judetul Hunedoara”, din cadrul ”Programului Dezvoltare Durabilă (PDD) ”.
În perioada următoare, societatea câștigătoare urmează să livreze două autoutilitare pentru curățarea și spălarea cu presiune înaltă a conductelor de canalizare, șapte autovidanje, două autolaboratoare de inspecție video a conductelor de canalizare, un atelier electric mobil cu nacelă și șase ateliere mecanice mobile. Toate aceste echipamente sunt menite să eficientizeze și să îmbunătățească procesele de lucru din sectorul serviciilor de alimetare cu apă și de canalizare.
”Investițiile cuprinse în ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judetul Hunedoara” reprezintă preocuparea echipei manageriale de a asigura servicii de alimentare cu apă și de canalizare într-un mod cât mai eficient, atât pentru clienți, cât și pentru companie”, ing. Dorin- Oliviu Gligor, director general al S.C. Apa Prod S.A. Deva.
Conducerea S.C. Apa Prod S.A. Deva
COMUNICAT DE PRESĂ 29.12.2023
APA PROD S.A. DEVA ANUNŢĂ FINALIZAREA etapei I a CONTRACTULUI DE SERVICII
AFERENT PROIECTULUI
“SPRIJIN PENTRU PREGATIREA APLICATIEI DE FINANTARE SI A DOCUMENTATIILOR DE ATRIBUIRE PENTRU PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ
DIN JUDEȚUL HUNEDOARA, IN PERIOADA 2014-2020”
Codul MySMIS/codul proiectului: 2014+102578
OPERATORUL REGIONAL APAPROD S.A. a finalizat cu succes implementarea Proiectului, realizând astfel obiectivul general asumat, respectiv, pregatirea Aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din Judetul Hunedoara, in perioada 2014-2020, în scopul conformării cu obiectivele Programului Operațional Infrastructura Mare și de îndeplinire a obligaţiilor privind mediul și calitatea apei, obligaţii asumate de statul român prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, prin Directiva de Apă 98/83/EC și Directiva 91/271/CEE privind colectarea și epurarea apelor uzate orăşeneşti.
Valoarea totală a contractului de servicii nr. 6867/10.04.2017, in etapa I este de 5.114.757,91 lei (fără TVA), din care 99% fonduri nerambursabile ( 85% contributie UE-Fondul de coeziune si 14% contributie nationala-bugetul de stat), iar 1% cofinantare locala.
Obiectul acestui contract in cadrul Etapei I, l-a constituit acordarea de catre Consultant, respectiv S.C. INTERDEVELOPMENT S.R.L., a asistentei tehnice necesare Beneficiarului pentru pregatirea Aplicatiei de Finantare si a documentatiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Hunedoara, in perioada 2014-2020.
Serviciile care fac obiectul etapei I sunt finantate din Programul Operational Infrastructura Mare, prin Contractul de Finantare nr. 34/30.03.2017, avand ca obiect acordarea finantarii nerambursabile de catre AM POIM pentru implementarea Proiectului cod SMIS 2014+102578.
Data începerii și data finalizării Proiectului:
02.05.2017-31.12.2023
Proiect cofinanțat din FONDUL DE COEZIUNE prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE (POIM), 2014-2020.
Date de Contact: APA PROD S.A. Deva, Calea Zarandului, nr.43, cod 330092,jud.Hunedoara,România, tel:0254222345/0254234959,fax:0254206007,e-mail:,clienti@apaprod.ro, www.apaprod.ro.
COMUNICAT DE PRESĂ
Stimați utilizatori, S.C. APA PROD S.A. Deva a semnat împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Contractul de Finanțare nr. 1660/23.08.2022 având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara” în valoare de 1.354.148.932,51 lei.
Vă asigurăm că S.C. APA PROD S.A. Deva depune toate eforturile pentru ca serviciile furnizate utilizatorilor să se ridice la standarde înalte de calitate, în acest sens, atragerea de fonduri nerambursabile fiind esențială pentru îmbunătățirea și eficientizarea activității noastre.
Parte integrantă a Contractului de Finanțare este și alinierea la prevederile stabilite în Strategia de tarifare, astfel că, începând cu data de 01.01.2024, vă informăm că tarifele pentru serviciul de furnizare apă/canalizare se modifică, după cum urmează:
APĂ POTABILĂ PRODUSĂ, TRANSPORTATĂ ȘI DISTRIBUITĂ:
8.63 lei/mc inclusiv T.V.A.
7.92 lei/mc exclusiv T.V.A.
CANALIZARE – EPURARE:
5.60 lei/mc inclusiv T.V.A.
5.14 lei/mc exclusiv T.V.A.
Modificarea prețurilor și tarifelor pentru serviciul de furnizare apă/canalizare s-a făcut cu respectarea procedurilor legale, conform deciziei A.N.R.S.C. nr.193/08.12.2023.
Vă asigurăm că acest proiect va conduce la îmbunătățirea semnificativă a calității apei care ajunge în casele dumneavoastră și vă dorim un An Nou, 2024, cu bucurii și împliniri!
Conducerea Apa Prod S.A. Deva
Comunicat de presă
Cei mai buni dintre cei mai buni!
Echipa Apa Prod Deva, câștigătoarea concursului “Detecția Pierderilor de Apă – Vasile Ciomoș”, ediția a XIII-a.
În perioada 24- 27 octombrie 2023, Asociația Română a Apei a organizat Concursul “Detecția Pierderilor de Apă – Vasile Ciomoș”, prin Comisia Principală REȚELE APĂ POTABILĂ la Timișoara, gazda evenimentului fiind Compania AQUATIM.
Timp de trei zile, 20 de echipe de specialiști în detecție pierderi de apă de la 19 companii din țară și o echipă din Istanbul, Turcia, s-au întrecut în a detecta pierderile de apă de pe traseele de concurs stabilite de către compania-gazdă.
Fiecare echipă a fost alcătuită din maxim patru lucrători, dintre care un șef de echipă. Concursul a constat în localizarea defectelor ascunse pe trei trasee cu lungime variabilă, membrii echipelor având asupra lor doar echipamentele permise pe fiecare tronson.
Câștigătoarea ediției din acest an a fost echipa de la Compania de Apă Apa Prod Deva, alcătuită din profesioniștii din domeniul apei- ing. Bogdan Păiușan, șef Departament Exploatare, ing. Nicolaie Nicula, șef Secție Apă-Canal Simeria și instalatorii Ștefan Junea și Daniel Ștefan.
Munca în echipă, profesionalismul și determinarea! Acestea au fost ingredientele care au dus la câștigarea trofeului.
Concursul “Detecția Pierderilor de Apă – Vasile Ciomoș”, organizat de Asociația Română a Apei a fost unul dedicat profesioniștilor cu un nivel ridicat de pregătire tehnică, participanții fiind selectați dintre cei mai buni specialiști în detecție pierderi apă.
Comunicat de presa_5_contractelucrari
Comunicat de presă
S.C. APA PROD S.A. Deva a lansat Procedura de Achiziție
pentru încă 5 Contracte de Lucrări
APA PROD S.A. DEVA, în cadrul implementării „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, din cadrul „Programului Dezvoltare Durabila (PDD) a lansat procedurile de achiziție a 5 contracte de lucrări, după cum urmează:
HD-CL-G2 – Înființare și reabilitare stație de tratare, conducte de transport, stații de pompare, stații de clorinare, rezervoare în orașul Brad și comunele Crișcior, Ribița, Baia de Criș, Luncoiu de Jos, Băița și Vălișoara.
HD-CL-G3 – Înființare și reabilitare conducte de transport, stații de pompare, stații de clorinare, rezervoare în municipiul Deva și comunele Cârjiți, Brănișca, Ilia, Dobra și Zam. Sursă apă în comuna Zam.
HD-CL-G4 – Înființare și reabilitare sursă de apă, conductă de transport, stații de pompare, stații de clorinare, rezervoare în orașele Simeria, Geoagiu și comunele Hărău, Certeju de Sus.
HD-CL-G5 – Înființare și reabilitare conducte de transport, stații de pompare, stații de clorinare, rezervoare în municipiul Hunedoara, orașele Călan și Hațeg și comuna Băcia.
HD-CL-G6 – Înființare și reabilitare conducte de transport, stații de pompare, stații de clorinare, rezervoare în comunele Sântămaria Orlea, Totești, Râu de Mori, Sarmizegetusa, Gen. Berthelot, Răchitova și înființare rețea de distribuție Bărăștii Hațegului.
Obiectivul general al Proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii în sectorul de apă și canalizare, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformitate stabilite prin Tratatul de Aderare și mai ales cu Directiva Europeană 98/83/CE referitoare la calitatea apei potabile, transpusă în legislația națională prin Legea 311/2004 și Directiva 91/271/CE transpusă în legislația națională prin Hotărârea 352/2005, referitoare la tratarea apei uzate urbane.
APA PROD S.A. DEVA, beneficiază de asistență financiară, acordată prin PDD, pentru implementarea Proiectului cod SMIS-2014+152658 „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 1660/23.08.2023.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.354.148.932,51 lei, fără TVA. Conform schemei de finanțare, din valoarea eligibilă, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, 13% finanțare de la Bugetul de Stat și 2% co-finanțare Buget Local.
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin
Programul Dezvoltare Durabila.
Date de contact: APA PROD S.A. Deva
Adresa: Calea Zarandului nr. 43, Deva, CP 330092, jud. Hunedoara
Telefon: +40.0254.222.345, Fax: +40.0254.206.007
E-mail: apaprod@yahoo.com
Web: www.apaprod.ro/
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro.
ECHIPAMENTE DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU APA PROD S.A. DEVA
ECHIPAMENTE DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU APA…
Utilaje și echipamente de ultimă generație vor intra în dotarea tehnică a
operatorului regional Apa Prod S.A Deva. Acestea vor fi achiziționate cu ajutorul
fondurilor europene.
Contractul pentru achiziția echipamentelor a fost semnat luni, 24 iulie 2023, cu
SC VESTRA INDUSTRY SRL.
Este vorba despre două autoutilitare pentru curățarea și spălarea cu presiune înaltă
a conductelor de canalizare, șapte autovidanje, două autolaboratoare de inspecție video
a conductelor de canalizare, un autolaborator apă potabilă, un autolaborator apă uzată,
un atelier electric mobil cu nacela, șase ateliere mecanice mobile, un autolaborator
pentru detectări pierderi, patru motopompe 4” apă și patru motopompe 3” apă.
„Scopul achiziționării acestor echipamente este de a reduce duratele de
intervenții pentru remedierea avariilor, să asigure o fiabilitate maximă pentru lucrările
executate, să reducă pierderile de apă din avarii și să reducă costurile de întreținere.
Practic, prin acest proiect se asigură mijloace tehnice de lucru performante”, a declarat
ing. Dorin Gligor, Director General al S.C. APA PROD S.A. Deva.
Toate aceste echipamente de ultimă generație vor fi livrate în cadrul contractului
de achiziție publică de produse HD-F1-Achiziția de echipamente necesare activităților
de operare și întreținere a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare, a cărui
valoare este de 18.000.000 lei. Primele echipamente vor fi livrate până la sfârșitul
acestui an.
Contractul face parte din Proiectul finanțat din Fondul de Coeziune din cadrul
Programului Operațional Infrastructură Mare, perioada 2014-2020, Axa Prioritară 3-
Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor.
Birou Presă
Comunicat de presa_HD-CL-G9
Comunicat de presă
A fost semnat Contractul de Lucrari „Proiectare si executie sistem de contorizare digitala si reabilitare camine de apometru”
APA PROD S.A. DEVA a început implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, din cadrul „Programului Dezvoltare Durabila (PDD).
Obiectivul general al Proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii în sectorul de apă și canalizare, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformitate stabilite prin Tratatul de Aderare și mai ales cu Directiva Europeană 98/83/CE referitoare la calitatea apei potabile, transpusă în legislația națională prin Legea 311/2004 și Directiva 91/271/CE transpusă în legislația națională prin Hotărârea 352/2005, referitoare la tratarea apei uzate urbane.
APA PROD S.A. DEVA, beneficiază de asistență financiară, acordată prin PDD, pentru implementarea Proiectului cod SMIS -2014+152658 „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 1660/23.08.2023.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.354.148.932,51 lei, fără TVA. Conform schemei de finanțare, din valoarea eligibilă, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeana, 13% finanțare de la Bugetul de Stat și 2% co-finanțare Buget Local.
Unul dintre cele 15 contracte de lucrari din cadrul proiectului, respectiv “HD-CL-G9 – Proiectare si executie sistem de contorizare digitala si reabilitare camine de apometru”, a fost semnat la data de 12.06.2023, cu asocierea VESTRA Industry SRL, Awe Infra SRL si Rom Adria Prest Construct SRL.
Scopul contractului este achizitia de servicii de proiectare si executie de lucrari pentru implementarea sistemului de contorizare digitala si reabilitare camine de apometru, astfel:
- Activitatea de proiectare:
- Intocmirea Proiectului tehnic si Detalii de executie pentru amplasamentul instalatiilor fixe de citire de la distanta, pentru reamplasare camine de bransament, pentru amenajarea spatiilor necesare amplasarii aparaturii si tehnicii de calcul pentru sistemul de contorizare la sediul operatorului;
- Proiect tehnologic pentru functionarea sistemului de citire de la distanta a contoarelor;
- Proiect pentru implementarea aplicatiei informatice MDM, pentru citirea contoarelor statice, mangementul activelor si managementul productiei.
B. Activitatea de executie a lucrarilor:
- Montare camine noi si contoare, punerea in functiune a Sistemului de contorizare digitala in aria de operare a SC-APA PROD SA;
- Reabilitarea camine de bransament prin inlocuire- camine si si contoare;
- Integrarea sistemului de contorizare in sistemul informatic si punerea in functiune a aplicatiilor informatice
Contractul de lucrari a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu. Valoarea contractului este de 100.859.291,42 lei fara TVA. Durata de derulare a contractului este de 26 de luni.
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin
Programul Dezvoltare Durabila.
Date de contact: APA PROD S.A. Deva
Adresa: Calea Zarandului nr. 43, Deva, CP 330092, jud. Hunedoara
Telefon: +40.0254.222.345, Fax: +40.0254.206.007
E-mail: apaprod@yahoo.com
Web: www.apaprod.ro/
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro.
Comunicat de presa_HD-CS1
Comunicat de presă
A fost semnat Contractul de Servicii „Asistență Tehnică pentru Managementul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”
APA PROD S.A. DEVA a început implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, din cadrul „Programului Dezvoltare Durabila (PDD).
Obiectivul general al Proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii în sectorul de apă și canalizare, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformitate stabilite prin Tratatul de Aderare și mai ales cu Directiva Europeană 98/83/CE referitoare la calitatea apei potabile, transpusă în legislația națională prin Legea 311/2004 și Directiva 91/271/CE transpusă în legislația națională prin Hotărârea 352/2005, referitoare la tratarea apei uzate urbane.
APA PROD S.A. DEVA, beneficiază de asistență financiară, acordată prin PDD, pentru implementarea Proiectului cod SMIS -2014+152658 „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, în baza Contractului de finanţare nr. 1660/23.08.2023.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.354.148.932,51 lei, fără TVA. Conform schemei de finanțare, din valoarea eligibilă, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeana, 13% finanțare de la Bugetul de Stat și 2% co-finanțare Buget Local.
Unul dintre cele 3 contracte de servicii din cadrul proiectului, respectiv HD-CS-S1 „Asistență Tehnică pentru Managementul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, a fost semnat la data de 22.05.2023.
Contractul constă în prestarea de servicii specifice pentru managementul proiectului, astfel:
- a) Activitatea1-SuportînmanagementulProiectului;
- b) Activitatea2-ActualizareasistemuluiGIS;
- c) Activitatea 3 – Dezvoltarea unui sistem de management modern, digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată pentru operatorul regional;
- d) Activitatea4-ActualizareMasterPlanregional;
- e) Activitatea 5 – Actualizarea și dezvoltarea strategiei și managementului eficient de detectare a pierderilor/ infiltrațiilor în toate sistemele de alimentare cu apă și canalizare din aria de oper- are;
- f) Activitatea 6 – Actualizarea și implementarea sistemului de modelare hidraulică pentru sis- temele de alimentare cu apă și canalizare din zonele proiectului.
Contractul de servicii a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu. Valoarea contractului este de 20.458.588,54 lei fără TVA. Durata
contractului este de 30 luni.
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Dezvoltare Durabila.
Date de contact: APA PROD S.A. Deva
Adresa: Calea Zarandului nr. 43, Deva, CP 330092, jud. Hunedoara Telefon: +40.0254.222.345, Fax: +40.0254.206.007
E-mail: apaprod@yahoo.com
Web: www.apaprod.ro/
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro.
Data publicării: 22 mai 2023
Comunicat de presă
Consiliul de Administrație al S.C. APA PROD S.A. Deva – operator regional al serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, întrunit astăzi, 15 februarie 2023, a aprobat noua organigramă a societății.
Astfel, numărul posturilor de conducere, la nivel superior, a fost redus de la cinci posturi de director la un singur post de director.
Noua structură de conducere a societății este compusă din:
-Director general interimar: Gligor Dorin Oliviu;
-Șefi interimari de departamente: Budae Ana Maria Renalda (Departament Economic), Micin Deian (Departament Exploatare), Petruțiu Simona (Departament Tehnic) și Arion Victor (Departament Calitate).
Biroul de Comunicare și Relații Publice
Comunicat de presă
Astăzi 23 august 2022, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a fost semnat contractul de finanțare privind „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara, în perioada 2014-2020”.
Contractul a fost semnat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management și S.C. APA PROD S.A. Deva, în calitate de Beneficiar. Proiectul constă în investiții pentru tratarea și distribuția apei și colectarea și epurarea apelor uzate care se vor implementa în aria de operarea a operatorului S.C. APA PROD S.A. Deva.
Obiectivele acestui proiect major de investiții sunt:
creșterea gradului de conectare a populației la rețeaua de alimentare cu apă;
alimentarea cu apa potabilă la standardele de calitate stabilite prin legislație;
creșterea gradului de siguranță în funcționarea sistemului.
creșterea gradului de conectare a populației la rețeaua de canalizare;
îmbunătăţirea calităţii efluentului;
reducerea ratei de infiltraţii în sistemul de canalizare;
îmbunătăţirea capacităţii de gestionare a nămolului provenit de la staţiile de epurare.
Investițiile în infrastructura de alimentarea cu apă se propun în 38 de UAT-uri grupate în 6 de sisteme de alimentare cu apa, respectiv: Orlea – Deva, Crișcior – Brad, Hobița – Hunedoara, Baniu – Dobra, Geoagiu și Zam.
Vor fi extinse aducțiunile de apă cu 205 km și vor fi reabilitate pe o lungime de 58 km, vor fi construite 26 de stații de tratare a apei și vor fi reabilitate alte 8, vor fi construite 19 noi rezervoare și vor fi reabilitate 14, vor fi construite 36 de noi stații de pompare și vor fi reabilitate alte 32, rețeaua de distribuție va fi extinsă cu 143 km, iar 91 de km de rețea vor fi reabilitați.
Investițiile în infrastructura de colectare și epurare a apei uzate se propun în 8 aglomerări (Deva, Hunedoara, Brad, Geoagiu, Geoagiu Băi, Simeria, Hațeg, Călan) din care 5 aglomerări (Hunedoara, Geoagiu, Geoagiu Băi, Hațeg, Călan) grupate în 4 clustere (Hunedoara, Geoagiu, Hațeg, Călan) și 3 aglomerări independente cu mai mult de 2.000 locuitori echivalenți (Deva, Simeria, Brad).
Rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 19 km, iar 26 de km vor fi reabilitați, vor fi construite 12 noi stații de pompare și vor fi reabilitate 4, vor fi construite 3 stații de epurare și va fi reabilitată una.
În cadrul Proiectului este propusă achiziționarea echipamentelor de operare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, respectiv :
Utilaje de curățarea sistemelor de canalizare
Utilaje de transport și echipamente de intervenție
Echipamente pentru detecție pierderi de apă și inspecții video
Laborator microbiologie
Termen de finalizare: 31 decembrie 2025.
Valoarea totală a Proiectului inclusiv TVA, în prețuri curente (costuri eligibile și ne-eligibile) este de 273.914.060 Euro, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027.
Comunicat de presă
Stimați utilizatori, Vă informăm că, odată cu ridicarea stării de alertă, a fost abrogată și Ordonanța de Guvern care interzicea debranșarea utilizatorilor de la serviciul de alimentare cu apă din motiv de neplată. În acest sens, toți clienții care înregistrează debite restante mai vechi de 45 de zile, către Apa Prod, sunt rugați să achite aceste debite în cel mai scurt timp posibil. Puteți achita factura direct la casieriile societății, la toate punctele PayPoint și 12 Centrul de plăți, la aparatele ROBO ale BRD sau online, pe site-ul societății. Pentru a evita debranșarea de la alimentarea cu apă, vă rugăm să achitați debitele restante.
Vă mulțumim pentru înțelegere.
Birou Comunicare și relații publice
Stimați utilizatori, vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 17.03.2022, tarifele pentru serviciul de furnizare apă/canalizare se modifică și vor avea următoarea structură:
APĂ POTABILĂ PRODUSĂ, TRANSPORTATĂ ȘI DISTRIBUITĂ
4,84 lei/mc inclusiv T.V.A.
4,44 lei/mc exclusiv T.V.A.
CANALIZARE – EPURARE
4,30 lei/mc inclusiv T.V.A.
3,95 lei/mc exclusiv T.V.A.
Modificarea prețurilor și tarifelor pentru serviciul de furnizare apă/canalizare s-a făcut cu respectarea procedurilor legale, la propunerea SC APA PROD SA conform avizului A.N.R.S.C. nr. 916897/05.11.2021, în temeiul Hotărârii nr.1/28.02.2022 adoptate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara” și au fost publicate pe www.apaprod.ro, pe pagina de Facebook a societății și în mass media locală.
Vă mulțumim pentru înțelegere.
Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020
S.C. APA PROD S.A., titular al proiectului „PROIECT REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ și APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL HUNEDOARA, ÎN PERIOADA 2014-2020”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „PROIECT REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ și APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL HUNEDOARA, ÎN PERIOADA 2014-2020”, propus a fi realizat în municipiul Deva, localitatea componentă Sântuhalm, sat aparținător Archia, Bârcea Mică, Cristur, municipiul Brad, localitatea componentă Brad, satele aparținătoare Mesteacăn, Ruda-Brad, Tărățel, Valea Bradului, municipiul Hunedoara, localitatea componentă Hunedoara, Răcăștie, satele aparținătoare Boș, Groș, Peștișu Mare, orașul Călan, localitatea componentă Călan, satele aparținătoare Călanu Mic, Sâncrai, Sântămăria de Piatră, orașul Geoagiu, localitatea componentă Geoagiu, satele aparținătoare Aurel Vlaicu, Gelmar, Geoagiu – Băi, orașul Hațeg, localitatea componentă Hațeg, Nălațvad, satele aparținătoare Silvașu de Jos, Silvașu de Sus, Orașul Simeria, localitatea componentă Simeria, satele aparținătoare Bârcea Mare, Cărpiniș, Simeria Veche, Săulești, Uroi, comuna Baia de Criș, satele componente Baia de Criș, Baldovin, Cărăstău, Lunca, Rișca, Rișculița, Țebea, comuna Băcia, sat component Băcia, comuna Băița, satele componente Băița, Barbura, Căinelu de Sus, Crăciunești, Fizeș, Hărțăgani, Lunca, Ormindea, Săliște, Trestia, comuna Brănișca, satele componente Brănișca, Boz, Rovina, Târnava, Târnăvița, comuna Certeju de Sus, satele componente Certeju de Sus, Mica, Hondol, Nojag, Săcărâmb, comuna Cârjiți, satele componente Cîrjiți, Almașu Sec, Cozia, comuna Crișcior, satele componente Crișcior, Barza, Zdrapți, comuna Dobra, satele componente Dobra, Mihăileni, Roicani, comuna General Berthelot, satele componente General Berhelot, Crâguiș, Fărcădin, Livezi, Tuștea, comuna Ghelari, sat Ghelari, comuna Hărău, satele componente Hărău, Banpotoc, Bârsău, Chimindia, comuna Ilia, satele componente Ilia, Bacea, Bretea Mureșană, Sârbi, comuna Luncoiu de Jos, satele componente Luncoiu de Jos, Dudesi, Luncoiu de Sus, Podele, Stejărel, comuna Rapoltu Mare, satele componente Rapoltu Mare, Bobâlna, comuna Răchitova, satele componente Răchitova, Boița, Ciula Mare, Ciula Mică, Vălioara, comuna Ribița, satele componente Ribița, Crișan, comuna Râu de Mori, satele componente Râu de Mori, Brazi, Clopotiva, Ostrov, Ostrovel, Ostrovu Mic Suseni, Unciuc, comuna Sarmizegetusa, satele componente Sarmizegetusa, Hobita – Grădiște, comuna Sântămăria – Orlea, satele componente Sântămăria – Orlea, Balomir, Bărăștii Hațegului, Bucium – Orlea, Ciopeia, Săcel, Sâmpetru, Subcetate, Vadu, comuna Teliucu Inferior, satele componente Teliucu Inferior, comuna Tomești, satele aparținătoare Tomești, Dobroț, Leauț, Obârșa, Șteia, Tiulești, comuna Totești, satele componente Totești, Cârnești, Păclișa, Reea, comuna Vălișoara, satele componente Vălișoara, comuna Vețel, satele componente Vețel, Mintia, comuna Zam, satele componente Zam, Pojoga, Sălciva, jud. Hunedoara.
Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara din Deva, str. Aurel Vlaicu nr. 25, județul Hunedoara, în zilele de luni – joi, între orele 8:00 – 16:00 și vineri între orele 8 – 14, precum și la următoarea adresă de internet http://apmhd.anpm.ro.
Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara.
4_Anunt public privind decizia etapei de incadrare
Comunicat de presă
CP-debite-restante
Chestionar pentru evaluarea gradului de satisfacție a clienților în serviciile oferite de către Apa Prod S.A.
Precizare
Comunicat de presă
În urma fotografiei publicate în spațiul public, care arăta un tronson din conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg, facem următoarele precizări:
Acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea- Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distață de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoare acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro.
În următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2km. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an.
Compartiment Relații Publice
Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020
S.C. APA PROD S.A., anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru „PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL HUNEDOARA, ÎN PERIOADA 2014-2020”, propus a fi amplasat în județul Hunedoara.
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru protecția mediului Hunedoara din Deva, str. Aurel Vlaicu, Nr. 25, județul Hunedoara, de luni până joi, între orele 8:00 — 16:00 și vineri, între orele 9:00 – 13:00 și la sediul S.C. APA PROD S.A. din Deva, Calea Zarandului, Nr. 43, județul Hunedoara, de luni până joi, între orele 8:00 și 16:00 și vineri, între orele 8:00 si 14:00.
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Hunedoara.
Anunt public acord de mediu
Comunicat de presă
Având în vedere faptul că subiectul ajustării tarifelor la apă și canalizare este exploatat excesiv în scopuri electorale, rostogolindu-se în spațiul public afirmații nefondate și date inexacte, facem următoarele precizări:
- La data de 23 august 2019, prețul apei potabile a crescut de la 3,81 la 4,11 lei/mc. La canalizare, tariful a crescut de la 2,5 la 3,65 lei/mc, aceasta fiind singura ajustare de tarife în ultimii 4 ani. Raportându-ne la perioada de timp similară (2011-2015), când majorarea prețului la apă potabilă s-a făcut de la 2,67 la 3,81 lei/mc (mai mult cu 1,14 lei), iar la canalizare de la 1,11 la 2,5 lei/mc (mai mult cu 1,39 de lei) rezultă că ajustările operate în 2019 sunt mult mai mici decât cele din 1 decembrie 2015. Cu alte cuvinte, actuala creștere este de 1,45 lei/mc (apă + canalizare), față de 2,53 lei/mc (apă+canalizare) în 2015.
- Conform celui mai recent studiu de specialitate, consumul mediu lunar de apă potabilă/persoană, în Deva, este de 2,7 mc/persoană (în restul ariei de operare este 2 mc/persoană) iar, la canalizare, de 2,16 mc/persoană. În condițiile în care prețul apei potabile a crescut cu 0,30 de lei/mc, iar la canalizare cu 1,15 lei/mc, o persoană va plăti în plus cu 3 lei și 42 de bani. Așadar, orice speculații privind costurile unui consum mai mare sau mai mic sunt irelevante.
- Deși majorările de tarife sunt mai mici față de perioada 2011-2015, aria de operare este mult mai mare. În prezent, lungimea rețelelor de distribuție a apei este de 1.370 km, față de 848 km în 2015, lungimea rețelelor de canalizare este de 690 km în 2019, față de 500 km în 2015. Numărul localităților în care furnizăm servicii de apă și de canalizare a crescut semnificativ, de la 105 în 2015, la 136 în 2019.
- Necesitatea majorării prețului la apă potabilă și canalizare este motivată de faptul că în perioada 2015-2019 a crescut nivelul anumitor costuri nu numai datorită creșterii ariei de operare, ci și ca urmare a punerii în funcțiune a noilor stații de epurare și de tratare a apei, creșterea prețurilor la materiale, energie electrică, servicii etc.
Știm că, în fiecare zi, sunteți asaltați, în spațiul public, cu interpretări personale referitoare la majorările recent aplicate, care au ca scop slăbirea încrederii dumneavoastră în SC Apa Prod SA. Vă asigurăm că, interesul nostru este să furnizăm o apă de calitate, servicii de distribuție a apei și de canalizare la standarde occidentale, iar rețelele să fie sigure din punct de vedere tehnic.
Le solicităm actorilor politici să trateze cu reponsabilitate acest serviciu public de importanță vitală, evitând atragerea companiei în dispute care au drept scop câștigarea de capital electoral.
SC Apa Prod SA nu va mai reacționa la nicio speculație politică apărută în spațiul public, referitoare la activitatea societății noastre. În schimb, vom răspunde întotdeauna, punctual, tuturor celor care vor dori informații corecte, asigurându-i pe hunedoreni de toată deschiderea noastră pentru o comunicare transparentă.
Comunicat de presă
Având în vedere declarațiile făcute de consilierul județean, Ovidiu Vlad, în cadrul ședinței extraordinare a CJ Hunedoara, cu privire la acordarea unui mandat reprezentantului UAT județul Hunedoara în AGA Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest”, facem următoarele precizări:
- Directorul Tehnic și Directorul Economic al Apa Prod SA au fost prezenți la începutul ședințelor în comisii de specialitate și au răspuns întrebărilor consilierilor județeni.
- A fost depusă o solicitare de aprobare a noilor prețuri și tarife la ANRSC, în baza Ordinului 65/2007, la data de 07.02.2019, după de trei ani de la ultima majorare tarifară. De asemenea, a fost depus la ADI Aqua Prest un memoriu justificativ cu toate informațiile privind necesitatea majorării prețului/tarifului. Toate aceste informații au fost transmise și consilierilor județeni.
- Proiectul de majorare a prețului/tarifului a fost în dezbatere publică, pe site-ul CJ Hunedoara.
- În ceea ce privește studiul de impact invocat de domnul consilier județean, precizăm că:
- Consumul mediu lunar de apă potabilă / persoană în municipiul Deva este 2,7 mc. În restul ariei de operare, consumul mediu de apă potabilă/persoană/lună este 2 mc. O familie este formată, în medie, de 2,5 persoane.
- Creșterea de preț propusă, la apă potabilă, este 0,35 lei/mc, iar la canalizare creșterea este de 1,15 lei/mc.
- Consumul mediu la canalizare este 2,16 mc/persoană/lună.
Astfel:
Majorarea de preț este 0,94 lei/persoană/lună în cazul apei potabile și 2,48 de lei/persoană/lună. Practic, majorarea totală este de 3,42 de lei/persoană/lună.
- Prin proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara, în perioada 2014-2020” s-au realizat:
- Analiza instituțională a societății;
- Gradul de suportabilitate al populației;
- Analiza cost-beneficiu privind cheltuielile de exploatare și implementare a Proiectului;
Pentru implementarea Proiectului, Apa Prod SA trebuie să asigure o cofinanțare de 6% din valoarea totală. Această cofinanțare urmează să fie asigurată dintr-un credit extern și din fonduri proprii.
Ultima aprobare a prețului pentru apa potabilă și pentru canalizare s-a făcut în anul 2015 prin Avizul nr. 314944/01.07.2015 și aprobat prin Hotărârea ADI Aqua Prest Hunedoara nr. 24/18.11.2015.
Necesitatea majorării prețului la apă potabilă și canalizare este motivată de faptul că în perioada 2015-2019 a crescut nivelul anumitor costuri din cauza mai multor influențe: creșterea arie de operare, punerea în funcțiune a noilor stații de epurare, creșterea prețurilor la materiale, energie electrică, servicii etc. Cheltuielile cu amortizarea s-au majorat din cauza creșterii valorii activelor proprii și, de asemenea, au crescut cheltuielile cu redevența aferentă patrimoniului public dat în administrare, prin punerea în funcțiune a noilor investiții realizate prin fonduri europene și prin preluarea de la UAT-uri a investițiilor realizate de către acestea.
Tot în această perioadă, au crescut obligațiile societății privind rambursarea împrumuturilor aferente cofinanțării investițiilor realizate de către Apa Prod SA prin programe europene. Astfel, pentru Programul ISPA, societatea are contractat un credit în valoare de 5.700.000 euro cu scadență în anul 2027, iar pentru POS Mediu, Apa Prod SA are contractat un credit în valoare de 30.000.000 de lei, cu scadență în 2029. Sumele ce trebuie achitate anual pentru aceste două credite sunt în valoare de 6.911.255 lei.
De asemenea, în această perioadă, salariul minim pe aconomie s-a majorat astfel:
- Începând cu iulie 2015, valoarea salariului minim a fost majorată de la 975 lei brut, la 1.050 lei;
- Începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.250 lei lunar;
- Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.450 lei lunar;
- Începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.900 lei lunar;
- Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 2.350 lei lunar;
Un alt motiv privind necesitatea creșterii tarifelor la SC Apa Prod SA este faptul că urmează să se semneze un nou contract de finanțare pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara în perioada 2014-2020 (POIM), iar Apa Prod SA va avea o cotă de finanțare a acestuia care va trebui susținută printr-un nou credit bancar pentru care societatea va trebui să îndeplinească condițiile de eligibilitate cerute de bănci în vederea suportării noilor rate.
- Societatea nu are datorii la principalii furnizori, fiind în termen cu plățile către aceștia.
Salariile și tichetele de masă au fost achitate în tot operatorul. În acest sens, situația menționată la Geoagiu nu este reală.
Biroul de presă
Comunicat de presă
Operatorul regional Apa Prod SA anunță intenția de modificare a prețului apei potabile furnizate și a tarifului pentru serviciul de canalizare – epurare, în baza avizului emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, după cum urmează:
Apă potabilă – 4,11 lei/mc exclusiv TVA (9%)
Canalizare-epurare – 3,65 lei/mc exclusiv TVA (9%)
Noile prețuri/tarife au fost avizate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (aviz nr. 707014/13.06.2019).
„Prețul și tariful, menționate mai sus, urmează să fie aprobate de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Prest, în conformitate cu prevederile art. 35, alin. (8) din Legea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în avizul ANRSC, din data de 13 iunie 2019.
Necesitatea modificării prețului si tarifului vine ca urmare a creșterii costurilor de producție cauzate de majorările succesive, din ultimii ani, a prețurilor energiei electrice, combustibililor, materiilor prime și materialelor utilizate în procesele de:
- captarea, tratarea, distribuția apei potabile
- preluare, transport, epurare ape uzate și a celor pluviale – preluate tot de rețeaua de canalizare menajeră.
Influențele în costuri s-au manifestat în condițiile în care numărul mediu de personal din cadrul Apa Prod SA a rămas relativ constant, însă complexitatea activităților desfășurate, precum și aria de operare, au crescut semnificativ.
Ultima majorare a prețului/tarifului practicate de către Apa Prod SA s-a făcut în anul 2015.
Noile prețuri/tarife vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest” și se vor aplica în toată aria de operare a Apa Prod SA.
Ziua Mondială a Apei
Apa Prod SA marchează Ziua Mondială a Apei. Pornind de la tema anului 2019 – „Apa este un drept universal” – ne propunem organizarea unor acțiuni educative, diferite de anii precedenți, care îi vizează atât pe copii, cât și pe adulți. Acțiunile se vor organiza în perioada 18-22 martie 2019, în aer liber, în trei locații: Deva, Hunedoara și Brad, vor cuprinde o expoziție de fotografie și jocuri pentru copii.
Astfel, miercuri, 20 martie vă așteptăm în Parcul Tineretului din municipiul Hunedoara, joi, 21 martie în Parcul Tineretului din municipiul Brad, iar vineri, 22 martie în Piața Victoriei din Deva. Acțiunile se vor desfășura între orele 10.00 și 17.00. Jocurile pentru copii vor începe după ora 12.00.
De asemenea, în cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, în zilele de 18, 19, 20, 21 și 22 martie vom deschide porțile tuturor obiectivelor pe care le administrăm, pentru toți cei care doresc să afle mai multe despre activitatea desfășurată de compania noastră. Cei interesați sunt rugați să anunțe prin e-mail la biroupresa.apaprod@yahoo.ro, prin mesaj privat pe pagina de Facebook a societății sau la numărul de telefon 0254 222 345, data, ora și locația pe care doresc să o viziteze.