INFORMARE
Apa Prod Deva efectuează intervenții la rețeaua de distribuție a apei în toată aria de operare. Din cauza faptului că rețeaua de alimentare cu apă este subterană, pentru a putea interveni în remedierea avariilor sau efectuarea lucrărilor de mentenanță programate, este necesară decopertarea terenului.
O astfel de lucrare s-a executat la Geoagiu ca urmare a unei avarii produse la rețeaua de transport apă potabilă care alimentează această zonă. Echipele Apa Prod au intervenit prompt pentru remediere. Intervenția a fost de urgență deoarece exista riscul ca locuitorii din întreaga zonă să rămână fără apă la robinet.
Lucrările la conducta subterană au necesitat decopertarea unei porțiuni din drumul județean DJ107A. Apa Prod a contractat serviciile companiei Strabag pentru readucerea carosabilului la parametri inițiali.
Asigurăm populația că Apa Prod este preocupată permanent pentru limitarea disconfortului creat de lucrări care pot duce la perturbarea furnizării continue a apei potabile.
PRECIZARE
Utilizarea hidranților racordați la rețeaua publică de apă potabilă.
Ca urmare a unor semnalări din spațiul public referitoare la existența unor hidranți deschiși, facem următoarele precizări:
Apa Prod realizează periodic intervenții la rețele de apă, atât pentru lucrări de mentenanță, cât și pentru remedierea avariilor. Aceste intervenții necesită operațiuni de lucru care influențează funcționarea în parametrii normali a sistemului de distribuție a apei potabile.
În cazul avariilor, procesul tehnologic impune golirea de apă a tronsonului de rețea unde se intervine prin deschiderea hidrantului din aval de locul intervenției. La finalul lucrării se deschide hidrantul din amonte pentru aerisirea sistemului. Durata celor două manevre diferă în funcție de dimensiunea conductei și lungimea tronsonului afectat. De asemenea, deschiderea hidranților se face și pentru spălarea tronsonului de conductă din zona în care a avut loc lucrarea de mentenanță sau de eliminare a avariei.
Precizăm că apa utilizată în procesele de spălare a rețelelor de alimentare, care curge din hidranți, nu este facturată populației, ci ea reprezintă un consum care face parte din procesul tehnologic.
Lucrările de mentenanță și de spălare a rețelelor de apă potabilă după avarii, mențin în sistemul de distribuție a apei parametrii de potabilitate impuși de legislația din domeniu și cu care apa pleacă din stațiile de tratare.
Furnizarea unei ape sigure, de calitate, implică o activitate susținută din partea companiei pentru funcționarea sistemului complex prin care apa potabilă ajunge în casele noastre și este obiectivul principal al APA PROD DEVA.
INFORMARE
Vara aceasta se dovedește una deosebit de secetoasă și caniculară, înregistrându-se noi recorduri de temperatură. De aceea Apa Prod Deva urmărește cu atenție asigurarea în condiții cât mai bune a alimentării cu apă a populației din întreaga arie de operare a companiei.
Din cauza acestor fenomene consumul de apă a crescut.Într-o situație specială se află zona Geoagiu unde cu toate eforturile depuse pentru funcționarea sistemului în parametrii optimi, rezervele de apă din bazinele de stocare s-au redus din cauza scăderii nivelului apei subterane din frontul de captare a apei.
Pentru refacere necesarului de apă în rezervoarele de înmagazinare se impune o limitarea furnizării apei potabile pe timpul nopții după un program comunicat.
Compania lansează un apel către consumatorii din zona afectată să evite utilizarea apei potabile din rețea pentru udatul grădinilor deoarece sistemele de aprovizionare cu apă sunt dimensionate doar pentru consumul igienico-menajer al populației.
Concursul „Instalare Branșament sub Presiune”, destinat Operatorilor serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.
INFORMARE
Stimați utilizatori,
În conformitate cu cerințele pentru implementarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara“, având în vedere prevederile Regulamentului – cadru al serviciului de alimentare cu apă și canalizare, aprobat prin Ordinul ANRSC nr. 88/20.03.2007, privind gradul de restituție al apei uzate, vă informăm că, începând cu luna aprilie 2023, cantitatea de apă uzată facturată tuturor categoriilor de utilizatori va fi egală cu cantitatea de apă potabilă furnizată.
Valoarea totală eligibilă a Proiectului aprobat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în data de 23.08.2022 este de 230.701.152 euro fără TVA și va fi finanțat astfel: Uniunea Europeană – 184.330.221 euro, Bugetul de stat – 28.191.681 euro, primăriile localităților beneficiare – 4.337.182 euro și S.C. APA PROD S.A. DEVA – 13.842.068 euro.
Proiectul se adresează locuitorilor din 196 de localități ale județului Hunedoara, iar investițiile care se vor executa vor contribui la îmbunătățirea serviciilor de producere, transport, înmagazinare și distribuție a apei potabile, colectarea și epurarea apelor uzate, precum și la creșterea gradului de conectare a populației la sistemul centralizat de alimentare cu apă și canalizare prin extinderea și reabilitarea a 500 km aducțiuni și rețele de alimentare cu apă, 45 km de conducte de canalizare, retehnologizarea a 4 stații de epurare a apelor uzate, inclusiv realizarea unui sistem de contorizare digitală, controlul automatizat al proceselor și dotarea operatorului cu utilaje de lucru specific pentru lucrări de mentenanță și întreținere a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că S.C. APA PROD S.A. DEVA depune toate eforturile pentru a asigura populației servicii de calitate.
Conducerea S.C. APA PROD S.A. DEVA
Stimați utilizatori,
Vă anunțăm că, în perioada 11-14 aprilie 2019, sistemul electronic nu va funcționa. Din acest motiv la casieriile societății vor fi eliberate numai chitanțe manuale.
Persoanele care doresc să achite factura de consum în această perioadă vor trebui, obligatoriu, să prezinte acest document la casierie, sistemul electronic fiind nefuncțional.