Localitatea Geoagiu-Suseni-Localitățile Șoimuș și Bălata-Localitatea Câmpuri Surduc-Localitatea Geoagiu-Suseni-Localitatea Hunedoara-Localitatea Romos-Localitatea Hunedoara-Localitatea Haţeg-Localitatea Hunedoara-Depășiri parametru Fier (Fe) – Rezervor Ocolișu Mare
Call Center 0254 227 087
Program de lucru L-V 07:00 - 15:00
str. Calea Zarandului, nr. 43, Deva
Close
str. Calea Zarandului, nr. 43, Deva
0254 222345 info@214.154yoursite.com
VREMEA COLINDELOR

Frumoasele colinde au răsunat, în aceste zile, în sediul Apa Prod. Cete de colindători au venit să vestească nașterea Pruncului Sfânt, iar noi i-am primit cu brațele deschise. 

Primii colindători au venit vineri, 15 decembrie 2023, atunci aproape 50 de elevi de la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva ne-au vestit Nașterea Domnului prin colinde. Luni, 18 decembrie 2023, ne-a trecut pragul o ceată de colindători de la Gurasada. Îmbrăcați în straie populare, copiii, alături de cadrele didactice, ne-au cântat colinde tradiționale și ne-au urat sărbători fericite. Marți, 19 decembrie 2023, copiii din grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Numărul 6 din Deva au pășit cu glasuri vesele în sediul companiei de apă. Cu voia bună specifică vârstei, prichindeii ne-au vestit nașterea Pruncului Sfânt. Miercuri, 20 decembrie 2023, au venit colindătorii din cadrul Corului Ecclessia-dubașii mici Dobra și trei tineri talentați de la Școala Populară de Artă din Deva. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de elevii Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” Deva, clasa steluțelor step by step. Micii colindători ne-au oferit un adevărat spectacol de colinde, reușind să ne transmită bucuria lor. La final, toți colindătorii au fost răsplătiți cu suc, cozonac și daruri oferite de conducerea companiei de apă. 

Le mulţumim copiilor şi dascălilor care i-au îndrumat.

Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva, clasa steluțelor step by step. prof. Ramona Oltean

Corul Ecclessia-dubașii mici Dobra, prof. Alexandra Inișca

Rareș Nistor, Raul Irimie, Octavian Cosma și prof. Tiberiu Zselnyan

Școala Gimnazială Gurasada, prof. Camelia Bălășoiu

Peste o sută de copii au vizitat, astăzi, Stația de Tratare a Apei Crișcior.
Primii vizitatori au venit de la Grădinița cu Program Prelungit “Floare de Colț” Brad. Cei 43 de prichindei au fost însoțiți în turul Stației de către reprezentanții Apa Prod, care le-au explicat întregul proces prin care trece apa brută, astfel încât să devină apă potabilă. Mai apoi, cei mici au vizitat și Stația de Epurare Ape Menajere Brad- Mesteacăn.
Alți vizitatori au fost elevi de la Școala Gimnazială Luncoiu de Jos, la Stația de Tratare a Apei Crișcior. Cei peste 50 de copii, alături de cadrele didactice, au aflat de unde vine apa la robinet, cum este captată, cum este transportată în stațiile de tratare și care sunt cele trei etape de tratare a apei. De asemenea, școlarii au avut prilejul de a vedea cum sunt efectuate câteva dintre analizele de laborator prin care se verifică calitatea apei potabile.
Acțiunile s-au desfășurat în cadrul evenimentului „Săptămâna verde”.
Zeci de elevi au vizitat stația de epurare a Devei
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul evenimentului Săptămâna verde.
Cei 42 de elevi ai Liceului Tehnologic “Transilvania” din Deva, însoțiți de cadre didactice, au efectuat un amplu tur al Stației de Epurare a Apelor Uzate.
Aici au aflat care este procesul de epurare a apelor uzate și cum trebuie protejat sistemul de canalizare. Ghidul micilor vizitatori a fost șefa Stației de epurare, Cristina Chiriac.
Acțiunea de astăzi s-a desfășurat sub egida Săptămâna verde și are, în acest an, ca temă „APA și Ecosistemele”
Stația de Epurare a Apelor Uzate Deva a fost modernizată în anul 2013 și are un rol de epurare mecano-biologic și chimic a apelor uzate colectate din municipiul Deva.
Stația are o capacitate hidraulică de 3000 mc/oră și o capacitate de epurare biologică de 1717 mc/oră.

Elevi in vizită la Muzeul Apei

Muzeul Apei Comunitare a fost vizitat, astăzi, de două serii de elevi ai Liceului Tehnologic de Transport Feroviar “Anghel Saligny” Simeria. Astfel, elevii clasei pregătitoare D și elevii clasei a II- a B, însoțiți de cadrele didactice, au aflat istoria sistemului hunedorean de alimentare cu apă. Muzeul a fost deschis în anul 2012 și este amenajat pe două nivele.
Cei 29 de elevi au putut vedea aparate vechi, planuri ale conductelor de apă și canalizare, dar și utilaje și componente ale rețelelor de apă și canalizare, de mari dimensiuni.
Vizita copiilor este parte a activității “Îngrijesc planeta” din cadrul programului Săptămâna verde”. În anul școlar 2022-2023, fiecare școală are la dispoziție, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie- 16 iunie, pentru a derula acest program.

 

 

Elevi de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva au început, astăzi, practica școlară, în baza învățământului profesional dual, în cadrul Bazei de Producție a Apa Prod Deva. 12 elevi vor învăța de la specialiști din domeniul apei ce presupune meseria de instalator, lucrând cot la cot cu ei timp de 9 săptămâni. Astăzi, elevii au fost instruiți în privința Sănătății și securității în muncă și le-a fost prezentată Baza de Producție. De mâine, aceștia vor merge pe teren, alături de echipele Sectorului distribuție apă și ale Sectorului de canalizare pentru a învăța și practic bazele meseriei de instalator.

 

Studenți din anul III specializarea Ingineria Valorificării Deșeurilor din cadrul Facultății de Inginerie Hunedoara,

în vizită la Stația de epurare a apei uzate – Călan

Studenți din anul III specializarea Ingineria Valorificării Deșeurilor din cadrul Facultății de Inginerie Hunedoara,

în vizită la Stația de tratare a apei Sânpetru – Hunedoara

APA PROD prezentă la EXPO APA 2019

 

 

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stația de epurare a apei uzate Hunedoara

Stația de epurare a apei uzate Hunedoara
În urma ploii torențiale de miercuri 31.07.2019, în Stația de epurare a apelor uzate Hunedoara a ajuns o cantitate impresionantă de șervețele umede, cârpe. lemne și alte obiecte care nu aveau ce să caute în sistemul de canalizare. Rugăm, din nou, oamenii să nu mai arunce în canalizare astfel de obiecte deoarece ele colmatează sistemul, iar apa din canal refulează în stradă, subsoluri de bloc, gospodării.

 

Deva – zona Micro 15

  

Canalizarea nu e coș de gunoi

 

Transmite-ne sesizarea ta!

 



×
Font Resize